Ayla liofilizowana pierś z kaczki ze skórą dla psa 28g
Wystaw opinię o produkcie
Liofilizowana kaczka.
Opis
100% liofilizowana kaczka.
Liofilizowane filety z kaczki ze skórą to aromatyczne i naturalne przysmaki. Mięso z kaczki to bardzo wartościowe i aromatyczne mięso, które wyróżnia się wysoką zawartością białka i zdrowych tłuszczów. Przysmaki są monobiałkowe, dzięki czemu doskonale sprawdzają się także u zwierząt z alergiami i wrażliwym układem pokarmowym.
Wyjątkowo smaczne i aromatyczne przysmaki powstają w procesie liofilizacji. W warunkach zbliżonych do próżni lód z zamrożonego produktu sublimuje (odparowuje nie przechodząc w fazę ciekłą). W efekcie kawałki mięsa zachowują swój kształt i objętość, nabierając jednocześnie delikatnej kruchości. Nie tracą również swojego aromatu i smaku, dzięki czemu są niezwykle atrakcyjne dla kota. Co więcej liofilizacja likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych i zachowuje świeżość surowca na wiele lat.
Przysmaki Ayla wytwarzane są w 100% z mięsa najwyższej klasy A zgodnie z zasadą Human Grade Quality, czyli w jakości dopuszczonej do spożycia przez ludzi.
Niewątpliwą zaletą smakołyków liofilizowanych jest to, że nie brudzą dłoni i nie są lepkie ani tłuste. Co więcej są jednymi z najbardziej uniwersalnych przysmaków, które z powodzeniem można podawać zarówno psom jak i kotom. Mogą być przechowywane przez długi czas (nie wymagają lodówki), bez ryzyka zepsucia.
Przysmaki Ayla produkowane są w Polsce z wykorzystaniem najnowszych technologii produkcji, a surowce pochodzą od lokalnych dostawców, aby zminimalizować odległości transportu. Hodowle z których pochodzi mięso prowadzone są z poszanowaniem dobrostanu zwierząt, nie stosuje się w nich antybiotyków. Z kolei same opakowania w całości podlegają recyklingowi.
Opakowanie zawiera 28 g produktu.
Skład: mięso kaczki 100%.
Skład analityczny: białko 52,3%, popiół surowy 3,06%, zaw. tłuszczu 43%, włókno surowe 0,6%, wilgotność 0,5%.
Wyprodukowano w Polsce.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.